top of page

Proč je reflexní masáž důležitá pro vaše zdraví a pohodu?

Reflexní masáž je starobylá masážní technika , která se stala oblíbenou pro své mnohostranné výhody a schopnost poskytnout uvolnění a zklidnění těla i mysli. Tato terapie pracuje s předpokladem, že na nohou, rukou a uších existují reflexní body, které korespondují s různými částmi těla. Když se tyto body stimulují, mohou pomoci uvolnit napětí, podpořit přirozenou regeneraci a zlepšit celkový zdravotní stav.





Jedním z hlavních benefitů reflexní masáže je její schopnost podpořit cirkulaci krve a lymfy v těle. Stimulací reflexních bodů na nohou a jiných částech těla dochází k lepšímu prokrvení a regeneraci jednotlivých orgánů a tkání, což může vést k lepšímu odplavení toxických látek z těla a zlepšení přísunu živin do buněk.

Dalším významným aspektem reflexní masáže je její relaxační účinek. Když jsou reflexní body stimulovány, může to vést k uvolnění napětí a stresu v těle. Mnoho lidí uvádí, že po reflexní masáži se cítí klidnější, odpočinutější a mentálně osvěžení.






Reflexní masáž také podporuje harmonizaci energetických toků v těle. Podle tradičních medicínských systémů, jako je čínská medicína a ayurvédská medicína, jsou v těle energetické dráhy, které mohou být blokovány, což může vést k různým zdravotním problémům. Reflexní masáž může pomoci uvolnit tyto blokády a obnovit volný tok energie v těle.

Mnoho lidí se rozhoduje pro reflexní masáž jako formu péče o sebe, která nejenže přináší fyzické a psychické uvolnění, ale také jim umožňuje najít čas a prostor pro sebe a své tělo.

Ať už si vybíráte reflexní masáž kvůli zlepšení cirkulace, snížení stresu nebo jednoduše k relaxaci a uvolnění, je to investice do vašeho zdraví a pohody. S jejími mnoha benefity a pozitivními účinky je reflexní masáž nejen terapeutickým zážitkem, ale také způsobem, jak se propojit se svým tělem a dosáhnout celkového pocitu rovnováhy a harmonie.







Kdo reflexní masáž ocení nejvíce?


  1. Lidé trpící stresem a úzkostí: Reflexní masáž může pomoci uvolnit napětí a stres, které se hromadí v těle.

  2. Lidé s bolestmi: Tato masáž může pomoci zmírnit bolesti zad, hlavy nebo jiné druhy bolestí.

  3. Ti, kteří chtějí podpořit cirkulaci : Reflexní masáž může pomoci zlepšit cirkulaci krve a lymfy v těle.

  4. Těhotné ženy: Reflexní masáž může pomoci zmírnit některé nepříjemné příznaky těhotenství, jako jsou bolesti zad, otoky nohou nebo zažívací potíže. Je nutné dbát zvýšené opatrnosti.( není vhodná v prvním trimestru )

  5. Lidé s poruchami spánku: Uklidňující účinky reflexní masáže mohou pomoci lidem s poruchami spánku relaxovat a snáze usnout.

  6. Ti, kteří hledají celkové uvolnění: Reflexní masáž je příjemný způsob, jak se uvolnit a dopřát si čas na péči o sebe.









Kdy je reflexní masáž nevhodná?



  • při horečnatých onemocněních a zánětech

  • při infekčních onemocněních

  • u onkologických pacientů

  • po transplantaci

  • při poruše kožního krytu

33 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page